Sommarkänslor…

Hej, hej, hej,

Vart tog nu våren vägen? Hann ens träden att slå ut och gräset börja växa? Nu är det helt plötsligt sommar istället. Maskrosorna lyser gula, insekterna surrar, man svettas och myggbetten kliar. Behövdes det ett till sommartecken för att ni ska sluta tvivla? Jo, i morse släppte dom oss i sommarhagen! Det är nog ett tecken för mycket för att tvivla.

Men det var lite för bra för att vara sant. Bara några timmar senare kom Cilla och hämtade mig och Sixten. Eller mig först förstås, för Sixten drog som en avlöning när Cilla kom och Cilla såg lagom glad ut. Jag tänkte tanken också men kom fram till att det inte bruka leda till så stor skillnad. Rätt där, Sixten kom efter ett tag han med. Vi var inte klara för sommarhage än sa Cilla, tydligen hade det blivit en miss i kommunikationen. Först på måndag har det gått tillräckligt lång till från avmaskningen för att vi ska få gå över dit. Golden, Tulle och Yada däremot fick glatt mingla vidare.

Ja, i torsdags fick jag mitt avmaskningsmedel och även en andra spruta vaccin av Marianne. Så på måndag morgon har dom bett Tina att leda alla oss som dom så ofint kallar ”gamlingar” till sommarhagen men vi ska nattas som vanligt i alla fall maj ut sägs det. Sova inne, äta gräs på dagarna, låter som värsta spa’t tycker jag? Idag fick jag hovbad också, börjar likna något det här. Men dagen idag var halvbra  trots att Cilla dök upp för vi fick vara på gräsplätten utanför hagen halva dagen i alla fall tills matte kom. Längtar redan till måndag… Nästa vaccinspruta längtar jag inte till däremot, om 3-8v, men sen är det klart.

Andra mindre bra saker hör ju sommaren till med. Jag har fått en stor knöl av insektsbett brevid skapet. Det kliar som satan! Arrrrggghhh! Håller er borta nedrans fän!!! Det är sånnadär insektsbett som rinner och kletar så att pälsen trillar av. Klaga inte, du brukar ju alltid få så såhär års, det går över, säger matte och kliar lite skönt. Sen blev det baddning med Alsollösning och lite tjärsalva runt om och då kändes det lite bättre. Men erkänn att man borde utrota dom jävlarna med något skarpt innan dom tar över världen? 

Igår hade vi i alla fall en skön tur i skogen ihop med Sixten och hans Mira. Nu har det ju torkat upp så man kommer fram överallt. Vi tog en sväng genom skogen bort mot dammarna och sen vidare mot galoppbacken och hem. Jag passade på att visa de andra en väg som ingen av dom hade gått förut, inte ens matte. Ni vet, när man kommer där borta strax efter man gått förbi brevid bron och knatar på bergryggen fram mot kärret? Matte är alltid jobbig och vill gå på högerkanten sen, nästan i kärret. Ingen bra väg det där så jag passade på att visa henne att det är bättre att svänga vänster strax innan och sedan följa stigen man kommer till och helt enkelt gå ut till vägen utan att behöva störas av kärr eller sörmlandsled alls. Jag var rätt tydlig när hon försökte vända mig så jag hoppas att hon fattar piken?

Annat som har hänt då? Jo, matte hjälpte Hasse att handla grejer till en uppbindningplats ute och sen snickrade Hasse en kväll och nu kan Yada och jag stå ute och mysa medan Hasse och Matte gör i ordning oss om det är trångt i stallet. Bra tycker jag men Yada var lite mera tveksam, hon sa att hon inte tyckte om rödfärgen som är målad på väggen. Man kan ju bli rosa och förstöra sin fina vita färg om man går nära, sa hon och stannade på tryggt avstånd från väggen. Jasså, sa jag och testade lite med mulen. Jo, faktiskt, man blev allt rosa, fast jag tyckte det var snyggt. När Hasse snickrade fixade han med nya bordet också så nu har dom fina trämöbler att sitta och fika vid med.  

Ha det gott allihopa!

/Besse

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *