Nyopererad!

Hej,

Jahopp, då var man nyopererad då. Känns rätt bra även om det kanske låter illa. Och nog lät det illa till att börja med men det blev inte så farligt till slut.

Matte såg i veckan att jag fått ett hål in i strålen på höger fram. Strålen kändes lite svampig och från trakten kunde hon tydligen få in en halv hovkrats in i ett hål som gick neråt. Mammig som hon är (mer än man egentligen orkar med!!) så blev hon förstås orolig för att smutsen skulle fastna där inne och att alltihopa skulle bli infekterat. Hålet gick ju liksom åt fel håll.

Som tur var skulle min bästa hovis Gunnar komma hit till Rulle i kväll så matte passade på att fråga om han ville titta. Först hotade han med att amputera vid knäet, men när han tittat lite bättre så sa han att det skulle räcka med att sätta hovkniven i strålen och karva runt lite.

Sagt och gjort, hålet öppnades upp genom att skära bort nästan halva strålen och sedan fick jag tjära ismetat. Matte fick order om att hålla rent och smeta på med något desificerande en gång i bland. Jag försökte höra om jag kunde få ett Bamse-plåster men det hörde dom inte.
Tack snälla Gunnar för hjälpen!
/Besse

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *