Sommarelände… löss och tappade skor.

Gnägg!

Jahopp då var det strax slut på semestern för mig. Mattes semester börjar i morgon eftermiddag… Måste nog börja ladda lite, mjuka upp och start hjärnan. Har ju liksom förfallit lite här senaste dagarna. Tre veckor semester försvann så fort.

Det jag har gjort mesta av allt senaste tiden är att kliat. Kliat på mig och kliat på Bobek. Jag trodde ju att han var så kelen för att han tyckte om mig men tji fick jag. Det visade sig förra veckan att Bobek hade löss och tydligen utnyttjade han mig bara för att klia där han inte kom åt. Löss! Och honom har jag hängt med? Så fort jag fick höra det började det klia överallt på mig. I öronen, på rumpan, i nacken… Iiiii! Jag blir tokig! Men som tur var så kom Annika med räddningen – lusmedel! Vi fick alla vår beskärda del av flaskan och sen kliade det ännu mera, fast nu några dagar senare är det bra igen.  Tur att jag har snälla Annika! Hoppas nu bara att alla lössen hoppade all världens väg och inte kommer tillbaka.

Som om inte löss var elände nog så började jag tappa min ena sko i helgen. Sömmen på ena sidan liksom bara började ge sig, söm för söm. Till slut fick matte ta bort skon så denna vecka har jag fått försöka gå där det är mjuk och skönt. Tur då att det regnat lite till och från (eller mest till) senaste månaden så det finns gott om ställen där det är mjuk t och skönt. Bästaste Carina kommer på tisdag och skor Mintus och Bobek och då hoppas jag att hon kan få fast skon igen. Tills dess kanske jag kan övertyga matte om att jag ska få fortsatt vila? Carina brukar kunna lösa det här med tappade skor och trasiga hovar bra, en gång fick jag ju en specialbehandlad sko för att jag var lite trasig. Hon har ju en hel verkstad i sin bil och fixar det mesta. Den gången fick matte sätta i sladden till slipmaskinen och sen fixade Carina med den. Sådana handlingskraftiga tvåbeningar tycker vi om.

Det är faktiskt inte bara elände som har hänt här senaste tiden. I söndags gjorde min extramatte och mina extrahussar iordning staketet borta vid postlådorna. Vi skulle ju ha den plätten som sommarhage i sommar men det hade inte blivit av eftersom den varit barrikaderad av ris och sly i högar från skogen. Nu fixade dom så att riset blev staket åt tre håll och så fick vi en tråd åt andra hållet så att vi fick gå där innanför. Vilket ställe! Åh, vad mat! Man kunde gå och beta härligt goda fröställningar i höjd med bogen. Perfekt! Tyvärr insåg tvåbeningarna att vi inte hade koll på ättiden själva och kom och hämtade oss strax igen.

 

Ha det gott alla vänner!

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *