Höst och flyttdax, slut på semster och vila

Hej på er alla,

Har ni haft en skön sommar? DET har jag. Skön, härlig och ganska lat. Det var jag värd säger matte och jag kan inte annat än hålla med.  Jag har till och med lyckats äta upp mig litegrann så att magen är lite rundare och sundare. Det enda som jag inte hunnit göra på min 9 veckor långa semester är att bada. Vädret var liksom aldrig tillräckligt perfekt för att ge sig iväg och bada även om jag funderade på saken några gånger.

Förra inlägget var ju för evigheter sen och jag pratade om sommarelände med tappade skor och löss. Skorna åkte ju på ganska snart eftersom Carina var snäll och kom förbi och skodde. Lössen visade sig senare inte vara några löss utan snarare exsem som Bobek verkade få nu på sommaren. Han blev fort bättre när han fick på sig ett täcke och då vädret blev lite sämre. Vi andra fick ju aldrig några tendenser till lössbett trots att det inte gick bort på Bobek så då började dom leta andra orsaker trots att Bobeks matte på ridskolan sagt att det nog var löss. Vi fick ju lusmedel allihopa och det verkade hålla fästingarna borta för jag har i princip klarat mig utan Swich hela sommaren trots det höga gräs som vi hade borta i rishagen.

Ja, rishagen föresten. Berättade jag om den? Annika skulle ju få ett bete till oss brevid brevlådorna där vi kunde hålla koll på posten och norpa åt oss paketen som brevis delade ut innan någon upptäckte att vi beställt hem gratis godisprover och så. Men dom använde kanten på hagen till att lasta ris från skogen i våras och kom inte och hämtade det på hela sommaren. Så vi hade helt enkelt ett tre meter högt och brett staket gjort av liggande småträd att ta oss över när vi skulle hämta våra godispaket ur brevlådorna och vi hade väldiga problem med att höra lantbrevbäraren när han kom åkandes. Sen en vacker kväll när vi som tur var stod inne dök dom upp och började mala ner alla träden i en stor maskin till flis. Kul om vi hade varit där den kvällen… nej!

Men nu är det slut på sommaren och semestern. Idag har Matte, Chrille och jag åkt upp till stan igen. Jag trodde jag skulle åka hem till Hammarby och få hälsa på alla grabbarna igen och berätta om mitt fina sommarställe men matte hade visst andra planer. Hon hade (utan att fråga mig) sagt upp min stallplats och bokat in mig på ett nytt hotell. Först blev jag lite upprörd och kollade mig skeptiskt omkring men när jag kollat in stället kändes det rätt bra. Jag smakade på gräset och det var rätt ok och sen kollade jag in nya polarna över staketet och dom verkade ju också rätt hyvens. Sen kollade jag in stallet och min kuppe och ja, helt fel hade hon ju inte. Boxen var ren och fin och nymålad med två fönster ut och dom fyllde den med torv åt mig. Sen fick jag gå ut till en av hagarna tillsammans med en av nya polarna, Diezel och äta gräs. Mums, precis så där lagom högt och gott gräs, gräs när det är som bäst. Lite lagom uppväxt sedan någon sist betade ner det… Jag var nog lite tråkig då tyckte Diezel för jag hade liksom inte tid att hälsa. Mums, mums, mums, man pratar ju ändå så dåligt med mat i munnen. Imorgon så ska jag få träffa dom andra grabbarna i stora vinterhagen.

 

Ha det gott alla ni! Tråkigt att vi inte ses så ofta framöver men jag kommer och hälsar på! Och ni får gärna komma och hälsa på mig. Tänker på er. Ta hand om er…

/Besse

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Höst och flyttdax, slut på semster och vila

  1. Kerstin Westberg skriver:

    Lycka till på ditt nya ställe, hoppas du kommer att trivas och att allt blir bra. Vi kommer att sakna dig och din matte på Hammarby.
    Stora kramen till dig och matte från Kerstin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *