Träningshelg igen!

Hej på er,

Nu har visst hösten dragit in på allvar. Man får visst ligga i för att hålla värmen och gräset är inte riktigt lika gott längre. Som tur är började vi sova inne tidigt här på nya stället. Det är nog en månad sedan nu och det passade mig perfekt. Sen är det ju inte fel med en bytta god mat till om dagarna som står och väntar när man kommer in när det börjar mörkna. Här vet dom vad en ponny behöver… Jag har varit rädd att sakna höhäcken till vintern men nu sa Monica som har stallet något om att hon nog skulle fixa med en höhäck åt oss som vi kan använda när det blir kallt. Nice!

I helgen var vi iväg på träningshelg, matte och medis-Kajsa och jag. Det var på gamla stället så jag fick hälsa på alla gamla polare i pauserna ovh Emma höll i lektionerna. Medis-Kajsa red mig två pass på lördagen och matte ett pass på söndagen. Fast då var jag lite seg och tung i benen till en början. Trevligt hade vi i alla fall och Emma hade letat fram en del kluriga övningar, som vanligt. Den klurigaste för matte var två diagonalslutor som skulle göras efter varann. Mattarna fick god mat också men den tomatsoppan fick jag inte smaka. När Kajsa red mig hade vi fixat så Golden tog hand om mattes lektioner. Här kommer en liten film från dess:

Sen var det dax för mitt andra pass med Kajsa. Som tur var så kollade Emma mestadels på Kajsa och inte så mycket på mig. Kajsa har ju inte ridit lektion på väldigt länge nu så hon fick mycket att tänka på:

Vi åkte hem igen framåt eftermiddgn och så jag fick sova hemma och sen åkte vi tillbaka för en lektion med matte dagen efter. Då fick vi kämpa rejält både matte och jag och var rejält svettiga när vi var klara. Diagonalslutor och halvhalter i galopp stod på programmet. Puuhh!

Sen var det Rulle och Helene som skulle avsluta. En värdig avslutning av fina paret! Synd bara att det var så kallt så Helene täckte över sin klarblåa tröja med en tjockjacka. Nu skulle sett dom på lördagen… Tyvärr kan jag inte visa er för filmen från lördagen blev helt kajko.


Ha det gott alla vänner! Gnägg!

/Besse

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Träningshelg igen!

 1. Rulle skriver:

  Hej Besse! Kul att se dig igen i helgen, det var ett tag sen men vi hann ju snacka en del när du stod i boxen bredvid, du verkar trivas på nya stället. Kul! Nu har jag tittat på filmen, själv är jag ju snygg som vanligt men jag inser ju att matte måste träna mycket mera på övergångar för hon får mig att kasta upp huvudet varje gång, plus lite lama-gång här och där.. att dessa människor ska ha så svårt för sig när det kommer till ridning! Vissa galoppsekvenser där jag drar in magen är jag riktigt nöjd med, tur att man har en vältränad och spänstig svans att markera med också, man måste ju tala om när man är lite missnöjd. Där på söndagen var jag lite trött för jag gick ju två pass för Emma precis som du men DESSUTOM fick jag gå en halvtimme till för den där konstiga farbrorn med hatt och sporrar som pratar utrikiska! Sen var det ju som tur var bara ett Emma-pass på söndagen, men måndagen var det ytterligare ett Emma-pass och på tisdagen var cowboy-farbrorn på plats igen för ytterligare en halvtimmes jobb men då var jag trött och irriterad må du tro. I onsdags blev det äntligen lugnt för då kom snälla Ammi och bara tog in mig och gav mig mat, underbart. Igår var matte på plats igen men då fick jag springa lös i ridhuset med lille Aramis och det var både kul och trevligt. Hoppas vi ses snart igen! Alla polarna hälsar
  Rulle

 2. Christina skriver:

  Ni är jätteduktiga allihopa, jag hoppas jag kan vara med nästa gång

 3. Besse skriver:

  Men Rulle då, glöm inte bort att jag avgudar din matte! Jag hör att det var allt för länge sedan vi bytte mattar du och jag. Du har nog blivit lite bortskämd nu när du är van med Helene. Men hälsa Helene att Karin tar med sig en skiva med en längre filmsnutt imorgon som kan analyseras och studeras. Efterrätt som såg intressant ut skulle också packas med och varken Chrille eller jag får visst smaka.

  Christina, klart du ska hänga på vid nästa tillfälle
  \Besse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *