Tjena, tjena där ute!

Länge sen sist nu… allt är bra med mig. Sen sist har vi hunnit vara hos tandis och hunnit med och träna med Emma och kollat in kyrkogården. Och nu kommande veckan ska jag få vara ensam hemma. Eller alltså, matte och husse ska åka på semester och jag får stanna hemma. Det är lite tråkigt att jag inte får följa med för dom ska ta med sig Helene och hälsa på Hasse och Yada i Mijas en vecka. Om jag fått följa med kunde jag passat på att leta efter en passande lya till min pensionering. Då vill jag ju flytta till spanien där vintern inte är så svår, brudarna lite snyggare och paraplydrinkarna lite godare.

Se så härligt det ser ut… Så snygg Hasse är också, Matte klär aldrig upp sig så fint när vi ska ut på tur.

Här har man helt andra användningsområden för paraplyer än i drinkar. Man kanske skulle be Matte ordna med en huva man kunde sätta på sig med ett paraply längst upp för nu är regnanadet riktigt ihärdigt. I och för sig har jag fått två nya täcken som skyddar en del men det går visst inte en dag utan att det ska komma lite till. Hagen är lerig och hal och skogen är vattensjuk vart man än går. Benskydden är leriga och blöta efter varje ridtur och täckena hänger på tork i rader. Men vi håller i…. Matte och jag gör vad vi kan om kvällarna och tar på reflexer och pannlampa och ger oss rakt ut i mörkret. Det krävs rätt mycket för att vi ska komma iväg en regnig kväll men väl ute är det rätt så bra eftersom det inte är så mycket som stör. Bilarna vi stöter på hejar Matte glatt på för det är oftast någon annan matte på väg till eller från stallet och dom kör så snällt och cyklisterna och hundägarna är sällan ute i mörkret. Bara vi, spökena, gastarna och alla hjortar.  Vi har en slinga som leder fram till skogskyrkogården och där har vi varit några kvällar eftersom där finns gatlampor. Sen har vi varit runt på grusvägarna också och då brukar inte gastarna följa med, bara hjortarna.

Tandis var vi ju hos för några veckor sedan med. Hon sa att jag såg fin ut, hyfsat musklad och i lagom hull men jag hade tappat ytterligare tänder, nu fattas det fem stycken. Men det hade läkt bra där tänderna försvunnit. Tur att matte bunkrat med massa lusernpellets till vintern, jag lär behöva det om fler tänder trillar. Det var en till som satt väldigt löst och två son rörde sig lite. En hel pall med över 600kg pellets har hon köpt hem så jag borde ju klara mig. Sen hade jag lite tandköttsinflammation runt betarna som behandlades och då sa tandis till matte att hålla rent och borsta med en tandkräm som hette Corsidyl som skulle vara bakteriedödande. Så jag har fått en egen tandborste med Skalman på, hur gammal tror hon att jag är? Men det är inte roligt när matte envisas med att borsta, bläääh…

Roligare har vi haft när vi åkt iväg till Emma och tränat. Fokus har legat mestadels på formen och på att kliva på ordentligt. Jobbigt men kul. Nu sist tränade vi också en hel del avsaktningar från galopp till trav med för där har vi problem och har alltid haft. Från början var problemet att jag kände att jag var tvungen att rusa i traven för att fånga upp matte när hon for före, nu får jag stanna helt för hon blir hängande bakom istället och hamnar på rumpan på mig om jag travar iväg. Matte hänger liksom inte med riktigt… Tur att jag kan be Emma säga till henne, då blir det lite bättre i alla fall.

Emma var här och hälsade på igår föresten. Emma, Helene, Birgitta, Björn, deras hund, Mira och Kerstin var förbi här och sa hej och kollade in hur jag hade det. Klart jag blev lite förvånad! Trevligt, trevligt! Synd bara att dom inte hade hästarna med sig. Dom stannade inte så länge för det var kallt och ursligt och sedan skulle dom gå hem till Matte och äta middag och mysa. Kan tänka mig att det blev rätt mycket skitsnack runt det bordet!

Ha det gott alla vänner!

/Besse 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till

 1. Rulle skriver:

  Hej Besse! Ska vi hitta på nåt på lördag då för jag har också föräldrafritt i en vecka nu? Matte ska med dina päron ner till Spanien hon med så Ammi har lovat att vara barnvakt åt mig men jag tänkte att vi kanske kan ta tåget in till stan på lördag kväll, du har väl åldern inne och leg så att vi kan komma in på nåt kul ställe med paraplydrinkar och damer?? Emma red mig i måndags och hon hade både sporrar och kandar så jag var tvungen att protestera lite för hon kom ju åt bägge mina stackars bakben och det gick inte att komma undan på något sätt. Ett bra sätt att protestera (trodde jag) var att kasta med huvudet så att kandaret rasslade vildsint men tro inte att hon blev avskräckt för det? Jag ringer och stämmer av tågtiderna när dom har åkt, hoppas jag får åka på mattes åkremsa!

 2. besse skriver:

  Klart vi ska Rulle! Vilket bra förslag! Vi åker kollektivt in till stan, sen hittar vi någon bra vegitarisk krog, käkar lite och sen drar vi vidare till någon nattklubb med trevliga tjejer. Kanske är där ont om ston för här i Sverige är dom ju inte mycket för att gå ut men både du och jag skulle ju må bra av att hitta oss en trevlig tvåbening att mysa med istället för att vara ensamma. Ska vi träffas på Gullmarsplan på lördag? Jag galopperar förbi ner till centrum här under dagen och tar ut lite cash så vi har. Glöm inte att skriva på tavlan att du är iväg på träning eller nåt så dom inte börjar leta vid intag… Vi vill inte att Ammi och Birgitta kommer och hämtar oss vid tiotiden. Föresten, kollar du hos dig om det är någon mer som hänger på? Kanske får jag med mig någon med.

  Vad kul vi ska ha! Det kan nog kompensera den där jobbiga motionen du fick med Emma.
  Gnägg!
  Besse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *