Nytt år och nya planer…

Hej på er! Länge sen sist… För länge… Jag har helt falerat, förlåt. Jag har inte haft något att blogga om och ingen inspiration. Dagarna har gått i varandra, och jag har blivit veckovill. Ena stunden var det höst och lerigt i hagen, sen blev det snö. Inte lite snö direkt. Till en början var det mest härligt och man kunde galoppera i nysnön men till slut så blev det lite väl mycket och man fick hålla till där dom plogat. Matte hade ju inte vett och be Gunnar att satta på snösulorna heller så vi har fått hålla oss till Polarpads som man skruvar fast i brodden. Men det har funkat bra det med. 

När det var så mycket snö satt vi fast här på våran gård kändes det lite som. Vi kunde ge oss av upp mot älta och ner till Erstavik men tyvärr inte så mycket mer. Man får ta det som det är och matte och jag skrittade mycket och körde upp och ner för backarna som träning, och blandade med skänkelvikningar, öppnor och slutor. När vi gick där upp och ner i backen saknade jag Rökkva lite grann, hon som bantades med backträning men ändå behöll magen fram till våren, tills fölet kom ut. Undra hur hon har det nu?

December flöt förbi lugnt och tomten dök upp som det var tänkt med mina juläpplen på julafton. Sedan kom räddningen i mellandagarna för då dök det upp en stor monstermaskin som skulle ta ner skog och gjorde att vi kunder rida fram till skogskyrkgården i hans spår. Samtidigt började det töa och nu är det faktiskt bara någon dryg decimeter snö kvar även om det visst är mer på väg.

Vid nyår skulle ni varit här! Jäklar vad dom smällde smällare! Det märks att vi är närmare människorna än ute på Hammarby. Hela Tyresö lös och levde bus! Nya året kom och detta är mitt sjugonionde, om jag och vetten räknat rätt. Oj, oj, låter ju som om jag vore lastgammal? Jag måste nog börja spara lite bättre på min pensionsfond medan tid är. 28 år?

Nu när nya året börjat så är mattes plan att vi ska vara med i Tyresö ridklubb så att vi kan hyra in oss på ridhuset dom har i Fårdala. Dom har bytt underlag där i trettonhelgen och idag hade matte bokat tid för oss. Men eftersom hon är en mespropp på att köra släp och skyller på att hon har en dålig bil trots att det är så att hon är för feg för att köra så fick vi knata dit och hem. En spännande tur är ingen underdrift… Matte knatade på sina egna ben i alla fall, jag slapp och bära henne hela vägen.

Första biten känner jag ju till bra men sedan svänger man alltså inte in mot kyrkogården som vi gör ibland utan går ner för backen och in i tunneln under stora Tyresövägen. Över på andra sidan gick vi via övergångstället över nybyggda vägen som går mot ICA och förbi fotbollsplanen och utehockyrinken (där var det inte så trevligt, smällde och levde gjorde dom). Sedan genade vi mot McDonalds borta vid simhallen. Både McDonalds och simhallen verkade vara intressanta ställen. Man såg folk som badade genom fönstren och bilar och människor var det överallt. Kul verkade dom ha!

Lagom när vi var på väg mot övergångstället där så dök ambulansen upp från stora vägen med blåblink på. Matte mumlade något om att det var ju var tur att inte det var syrenen med. Jag fattade inte riktigt, åker dom runt med en syrenbuske ibland? Märkligt… Sen gick vi förbi bensinstationen och dom nybyggda hyreshusen bort till tennishallen där vi genade över deras parkering för att komma till gångbanan. Det kom ute en snubbe med träningsväska genom dörren lagom när vi gick förbi och han såg rätt förvånad ut av att se oss två. Märkligt? Jo, vi brukar ju inte gå där. Strax innan träffade vi på en pratglad äldre kvinna med en fin rosa teaterväska, en Dramaten, kallade matte den. Från gångbanan kan man sedan gå mot ridhuset via bussgaraget, leklandet, bygghandeln och petterboda återvinningsanläggning. Den vägen tog vi hem men på vägen dit gick vi runt allt det på gångbanan där alla rastar sina hundar och barnvagnar. Jag undrar om man inte hade kunnat lufsa hem och hälsa på Goldens Birgitta och Björn om man bara hade fortsatt vägen fram en liten bit till? Men vi svängde in till ridhuset istället även om Birgitta säkert bjudit mig på gott godis.

Ridhuset var riktigt fint med sitt nya underlag, ljus, skönt och stort och vi hade hela stället för oss själva.

Matte hade sin favoritövning i åtanke; volter med skänkelvikningar emellan och sedan Emmas favoritövning med volter med diagonaler emellan. Gud vad härligt att kunna springa! Ni skulle sett mig när det var dags för galopp! Två stora volter med enkla byten med skritt emellan blev det efter att ökat och minskat volten som uppvärmning. Härligt! Efter det var jag dyngsur av svett och ville bara hem. Matte var förstås lika långsam på att gå som vanligt och jag fick hela tiden vänta på att hon skulle komma ifatt. Föresten, vet ni vad en man som vi mötte vid OK på vägen hem sa till matte? -Vilken stor hund du har…

Hund? Jag försökte säga till honom att jag var en ponny men han hörde nog inte.

Voff, voff! Ha det gott! Dags att vila!

/Besse

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *