I ur och skur!

Hej, hej!

Vilket tråkigt väder vi hade igår. I helgen var det sol och fint, om än isigt på vägarna. Men igår? Snöblask och grått igen. Jag tänkte på eftermiddagen att i kväll kan ju ändå inte matte få för sig att vi ska ge oss ut.

Jodå! Hon verkar blivit någon sorts renlevnadsmänniska nu för tiden. Hon kom promenerande från bussen någon gång vid femtiden, blöt och dan. Men tro inte att det gjorde att hon ville stanna inne och mysa och mata mig med godis. Nej då, ut skulle vi. Jag hade precis börjat torka om halsen efter att ha varit ute med kompisarna hela dagen men hon lyssnade inte på mina protester. Vinur och Jord fick också följa med för Katarina och Helene är visst lika tokiga. Dom stackarna var blöta från öra till hov för dom hade inte haft något täcke. Som tur är fick dom det då när vi skulle ge oss ut. Vi tog en tur runt kyrkogården i mörkret och de enda vi mötte var några lika knäppa hundägare som tvingat ut sina hundar att promenera. Vi bytte menande blickar och suckade, stackars oss.

Tror ni att det var med skadeglädje jag stod och mös i min box med en påse hö när matte tog på sig vanliga jackan och lämnade stallet för att promenera hem? Jodå, och det kunde hon ha om hon nu ska leva så hurtigt. Hon kommer här traskande nästan varje dag och ändå ska hon ha ut mig.

Var är våren? Jag beställde i god tid men än har den inte dykt upp? Skicka hit den om ni ser den, den är saknad.

Gnägg på er därute!

/Besse

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *