Vår? Eller inte vår?

Hej, hej,

Vår eller inte vår, det är frågan… Inte kändes det som idag. Mera som höst faktiskt. Duggregn och någon plusgrad, Brrr. Men jag som har gått utan täcke några veckor nu fick på mig täcket idag innan regnet kom så det var inte så farligt. Det ska tydligen fortsätta inatt och imorgon också. Härligt – not!

Men kanske kan det ta bort den sista isen som ligger på grusvägen här? De vore bra för matte vågar ännu inte köra iväg med mig och transporten så länge den ligger där den ligger i. Klokt kanske, men lite tråkigt och definitivt mesigt. Det var ju riktigt härligt att vara iväg och träna då sist när Björn skjutsade mig. (Berätta inte för matte att jag skrivit det, då är det väl kört). Emma frågade om vi ville komma och träna imorgon men matte fick säga nej, dels för att hon lovat bort sig till Husse (känner mig lite dizzad!), dels för att hon mesar med att köra på isen. Tråkigt!

Men hon har bokat in en promenad till ridskolan på söndagseftermiddagen i alla fall. Om regnet gör ett bra jobb imorgon kanske isen är borta och vi kan åka dit, det vore skönt. Det är ju rätt tråkigt att gå på gångbanorna bland alla hundar och barnvagnar. Det är ju på eftermiddagen med så kanske finns det chans.

Matte är mer och mer inne på att byta bil, problemet är bara till vad? Något fyrhjulsdrivet som känns vettigt och prisvärt, bra på att dra men samtidigt inte för stort och inte för hög bränsleförbrukning eftersom dom åker rätt långt och det måste få dra minst 1350 på B-körkort (så att jag får åka med). Har ni förslag? Mattes pappa föreslog en Subaru Forester, Björn en Skoda Yeti, någon annan en SAAB och ju fler förslag desto mer velar matte och desto tråkigare tycket Husse att hon är när hon velar.  Det blir nog ingen ny bil… jag får hoppas på Monicas ridbana istället men den får vi ju inte innan snön är borta i alla fall. Och den försvinner väl inte alls i år om det fortsätter så här. Fast egentligen går det ju ingen nöd på mig. Vi har ju grusvägarna att träna på.

Igår var vi ute med Jord och Vinur på en sväng till bommen i Älta, gamla vanliga svängen 1A. Men den var inte helt vanlig för det skulle travas några steg och sedan saktas av och sedan travas och sedan saktas av. Så sas det och vi tog sista platsen i ledet men efter några gånger så fick vi stoppa upp och fråga om dom andra ångrat sig. Det var nämligen lite taskig disiplin till att börja med. 6 steg blev snarare 15och en gång drog Vinur iväg helt hela raksträckan. Men det visade sig att det berodde mest på att dom bara räknade varannat steg mot hur vi räkande. Lägg där till lite problem med kommunikationen. Man skulle ha mattar som går med på det! Inte då, min matte är hopplös med sin tråkiga disiplin. Då velas det inte minsann… När dom andra försvann framåt fick jag snällt fortsätta med den planerade övningen. Inte ens när dom andra galopperade iväg upp för backen fick jag hänga på direkt för matte tyckte att vi fortfarande hade lite av nedförsbacken kvar att skritta… Vi skrittar ju alltid i nerförslut hur litet det än är. Men snäll som man är (mestadels) så gjorde man ju som man blev tillsagt. Väl hemma på gårdsplanen gjorde vi några galoppfattningar och ryggningar  över till galopp eftersom matte tyckte att jag hade bra drag i benen så det skulle passa. Det gick väl sådär men gårdplanen är i alla fall ganska bra för tillfället, mjuk och skön så nedföran inte känns så farligt i benen. Hyfsad träning. Sen har vi startat vårens konditionsträning med några varv på kyrkogårdsrundan med.

Nästa vecka får jag lite välbehövlig vila i solen (våren ska komma då sägs det) eftersom Marianne kommer med vaccinationssprutan på tisdag så att vi har det avklarat.

Gnägg i vårsolen!

/Besse

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *