Vem är jag?

Hej, kanske undrar ni vem den där tokiga ponnyn är som har en egen blogg?

Jag heter Besserwisser men oftast kallar dom mig för Besse. Det är nog bara när matte är riktigt arg på mig som jag blir kallad Besserwisser faktiskt, även om jag har hört en och annan säga att det är ett passande namn på en ponny med så mycket vilja. Och när man måste till kvacksalvaren också förstås.

Matte, ja, vem är det undrar ni? Jo, hon kallar sig Karin Johansson och hon skaffade mig för 3,5 år sedan. Det är inte så lång tid om man jämför med hur länge man har knatat runt här på jordklotet. Är man lika gammal som jag så får man ju lite perspektiv förstås.  Minns ni det glada 80-talet när allt skulle vara orange eller rosa och ha stora svarta prickar? Det var då jag var ung, gamla goda tider. Tänk vad mycket trevligt vi hittade på, tiden går minsann… längre fram i livet hamnade jag i Småland och hoppade mest med några olika mattar (och hussar) men nu när matte tog hand om mig så flyttade jag till henne i Stockholm. 

Nu bor jag på Hammarby gård i Haninge, en idyll i Stockholms utkant.  Här finns till och med kor som råmar och rådjur, viltsvin och älgar bakom var och varannan knut. För att inte tala om den fina naturen som matte och jag tillsammans med våra polare brukar knata omkring i. Ibland vill matte att det ska tränas, för att det är bra för mig säger hon, och då finns möjlighet till det både på utomhusbanan och i ridhuset. Jag hänger ju med på det, fast egentligen skulle jag helst bara hänga i hagen, käka hö ur höhäcken som vi lyxigt nog alltid har välfylld och leva livets glada dagar med polarna. Men, fram till den dag då pensionsförsäkringen faller ut och jag kan börja planera för en lya i spanien behöver jag ju hålla mig väl med matte så därför ställer jag upp på lite träning mellanåt.

Vem är ni då? Skriv gärna ett inlägg i bloggen… Vill ni istället se gamla inlägg på förra versionen av bloggen? Gå till: http://gamlabessesblogg.naatsaari.se/#home

/Besse 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *